Vaste lasten

Wat zijn vaste lasten?

Vaste lasten zijn uitgaven die u elke maand of elk jaar moet betalen. Bijvoorbeeld de huur, de zorgverzekering en andere verzekeringen, belastingen, het abonnement voor telefoon en internet en de televisie.

Wilt u een overzicht van al uw vaste lasten? Ga naar de website Wijzer in geldzaken of MijnGeldzaken en houd daar een huishoudboekje bij. U ziet dan precies hoeveel geld u overhoudt of tekort komt.

Kijk ook of u kunt besparen. Tips en informatie over geld, uitgaven en besparen vindt u op de website van het Nibud.

Misschien worden uw vaste lasten lager door een kwijtschelding van de gemeentebelasting.

Tip: De Vastelastenbond zoekt voor iedere consument de laagst mogelijke vaste lasten uit. Lid worden is gratis.

Nibud

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.

19250
3501 DG
Utrecht

Vastelastenbond

Wijzer in geldzaken - huishoudboekjes

MijnGeldzaken Huishoudboekje

Wilt u besparen op vaste lasten?

Wilt u besparen op uw vaste lasten? Op de website van het Nibud leest u verschillende tips en kunt u een bespaarplan maken.

Wilt u besparen op water? Kijk op de website van Milieu Centraal.

Wilt u een bespaartest doen? De website van Milieu Centraal biedt een gratis test. De uitslag zegt precies waarop u kunt besparen.

De Vastelastenbond zoekt voor iedere consument uit wat de laagst mogelijke vaste lasten zijn. Misschien kunt u geld besparen door over te stappen naar een andere aanbieder.

Milieu Centraal - bespaartest

Nibud

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.

19250
3501 DG
Utrecht

Milieu Centraal - energie besparen

Vastelastenbond

Wilt u besparen op bellen, televisie en internet?

Via internet kunt u gratis bellen in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld via Skype. Skype is gratis als u naar iemand anders met Skype belt. Via Skype naar vaste en mobiele nummers bellen, kan ook en is niet duur. Om te bellen via internet heeft u een microfoontje voor uw computer nodig. Zoek ernaar bij goedkoop spullen kopen.

Alles in één? Er zijn combinatieabonnementen. Internet, telefoon en digitale tv krijgt u dan van dezelfde aanbieder. Vaak is dat goedkoper dan 3 losse abonnementen. Kijk voor de goedkoopste aanbieder op Totaalwijzer. Vul in hoeveel u belt en hoe vaak u internet gebruikt en kijk welke aanbieder het voordeligst is.

Wilt u internet voor thuis? Vergelijk de verschillende aanbieders op internet. Vul uw postcode en huisnummer in op de website van Breedbandwinkel. U ziet dan een lijst met aanbieders, de kosten per maand, de aansluitkosten en hoe lang het abonnement loopt. Ook de verbindingssnelheid staat erbij.

Wilt u meer weten over verzekeringen?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Alleen de zorgverzekering is verplicht voor iedereen. Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is altijd aan te raden. Deze verzekering vergoedt de schade die u of iemand van uw gezin per ongeluk veroorzaakt. Ook de schade die uw hond of kat maakt, is dan gedekt. Een WA-verzekering is niet duur en kan u veel geld besparen.

Let op: Geef schade zo snel mogelijk door aan de verzekering, het liefst nog dezelfde dag.

Kies elke verzekering zorgvuldig uit. Er zijn grote verschillen in premie, dekking en contractduur. Vergelijk de belangrijkste verzekeringen op internet, dat kan ieder jaar een aardig bedrag aan premie schelen.