Studie of cursus voor senioren

Wilt u doorleren na uw 50e?

De Volksuniversiteit heeft leuke creatieve en leerzame cursussen. Bijvoorbeeld over sociale vaardigheden, cultuur en wetenschap. U vindt er ook computer-, taal- en kookcursussen. De Open Universiteit biedt gratis cursussen aan.

De Senioren Academie biedt onderwijs speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder. Kijk voor het cursusaanbod op de website.

Open Universiteit - gratis cursussen

Volksuniversiteit

Wilt u beter Nederlands leren?

Oefen uw spelling op de website Beter Spellen. Of kijk op de website Taal voor het Leven en ga op zoek naar een taalvrijwilliger zodat u beter leert lezen en schrijven.

Neem contact op met Stichting Amaryllis. Zij kunnen u informatie geven over activiteiten of projecten om beter Nederlands te leren. Misschien kennen zij een vrijwilliger die u kan helpen.

Vraag in de bibliotheek naar de collectie Gemakkelijk lezen. Dit zijn toegankelijke boeken voor als u beter wilt leren lezen.

Toon op kaart (3)
x

Stichting Amaryllis - vrijwilligerswerk

Zuidvliet
620
8921 EZ
Leeuwarden
Toon op kaart (1)
x

Bibliotheek Aldlân

Weideflora
287
8935 GR
Leeuwarden
Toon op kaart (1)
x

Bibliotheek Bilgaard

Keidam
2
8918 BW
Leeuwarden
Toon op kaart (1)
x

Centrale bibliotheek Leeuwarden

Zaailand
147
8911 BL
Leeuwarden

Beter Spellen

Zoekt u een leuke cursus?

Dbieb biedt verschillende cursussen aan. Kijk voor het actuele aanbod op de website. Bij ROC Friese Poort kunt u terecht voor opleidingen, trainingen en cursussen. Op de website van Kunstkade staat een overzicht van allerlei creatieve cursussen in Leeuwarden.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Kunstkade

Groot Schavernek
9-F
8911 BW
Leeuwarden
Toon op kaart (1)
x

ROC - Friese Poort

Bezoekadres

Anne Wadmanwei
6

Postadres

6090
8092HB
Leeuwarden
Heeft u een beperking en wilt u een opleiding volgen?

Met hulpmiddelen en aanpassingen is veel mogelijk.

Neem vooraf contact op met de studentendecaan van uw nieuwe opleiding. Bespreek mogelijke problemen en oplossingen. Misschien is een aangepast lesprogramma of lesrooster mogelijk. Kijk voor aangepaste opleidingen op de website van het Rea College Nederland. Of neem contact op met MEE Friesland voor informatie over studeren met een handicap. Ze vinden samen met u een passende oplossing.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

MEE Friesland

Sixmastraat
66
8932 PA
Leeuwarden

REA College Nederland