Oplopende schulden

Stapelen uw schulden zich op?

Zorg dat u het overzicht niet kwijtraakt. Maak alle post direct open. Leg rekeningen en bankafschriften op datum en soort bij soort. Zo weet u wanneer u wat moet betalen. Op de websites Wijzer in geldzaken en MijnGeldzaken houdt u online uw inkomsten en uitgaven bij met een huishoudboekje. Voor jongeren is er Nibud voor Scholieren. Zo ziet u meteen waar uw geld blijft. Stop met uitgaven die niet echt nodig zijn. Op de website van het Nibud vind u tips om te besparen. Krijgt u een rekening of een aanmaning? Bel de schuldeiser en vraag of u in delen mag betalen. Lukt dat niet? Vraag dan om uitstel van betaling.

Wilt u hulp bij het op orde brengen van uw geldzaken? Download gratis de mobiele app fiKks. Via de app krijgt u hulp van een vrijwillige buddy. Kijk op de website voor meer informatie.

In dbieb kunt u iedere vrijdag advies krijgen over geldzaken. Dit advies is gratis.

U kunt ook terecht bij Ping. Medewerkers kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen van een plan van aanpak. Ook kunnen zij u begeleiden bij het afbetalen. De hulp van Ping is gratis.

dbieb - financieel advies

Iedere vrijdag kan je in de dbied advies krijgen over geldzaken:

  • Belastingen en toeslagen: 10.00 - 12.00 uur
  • Juridisch advies: 11.00 - 13.00 uur
  • Financieel advies: 12.30 - 14.30 uur
Blokhuisplein
40
8911 LJ
Leeuwarden

MijnGeldzaken Huishoudboekje

Nibud

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.

19250
3501 DG
Utrecht

Nibud voor Scholieren

Wijzer in geldzaken - huishoudboekjes

fiKks

Mobiele app om met hulp van een vrijwillige buddy de geldzaken op orde te krijgen.

Heeft u meer geldproblemen?

Als u er zelf niet meer uitkomt, neem dan contact op met maatschappelijk werk. Bespreek wat er aan de hand is en zoek samen naar een oplossing.