Huishouden

Wordt het huishouden u te zwaar?

Misschien willen vrienden, familieleden of buren taken samen met u doen of van u overnemen. Als er niemand is die u kan helpen, zoek dan een vrijwilliger.

Een vrijwilliger vindt u bij Amaryllis en UVV Leeuwarden.

Is er niemand die u kan helpen met het huishouden?

Als familie, vrienden of buren u niet kunnen helpen, zoek dan een vrijwilliger.

Een vrijwilliger vindt u bij Amaryllis en UVV Leeuwarden.

Wilt u een gesprek over hulp in de huishouding aanvragen?

Als het niet meer lukt om uw huishouden zelf te doen, kan een professionele organisatie u helpen.

Is dat niet mogelijk? Neem dan contact op met het Bureau WMO-voorzieningen. De gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. U kunt ook advies vragen bij het sociaal wijkteam in uw buurt. Zij kunnen u helpen en doorverwijzen.

Kunt u uw boodschappen niet meer doen?

Vraag of iemand in uw omgeving boodschappen voor u kan doen. Of laat uw boodschappen door de supermarkt thuisbezorgen. Kijk op de website van uw supermarkt of op Boodschappenspot. Of vraag het bij de supermarkt zelf.

U kunt ook gebruik maken van de boodschappenservice van Van Smaak. U kunt online bestellen of een boodschappenlijst invullen. Kijk op de website voor meer informatie. Of vraag of een vrijwilliger u kan helpen. Vrijwilligers vindt u bij Amaryllis en UVV Leeuwarden.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Van Smaak - boodschappenservice

Richterlaan
5
9207 JT
Drachten

Boodschappenspot

Kunt u uw huisdier niet meer goed verzorgen?

Kijk op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Hier vindt u huisdierbijsluiters met tips over de verzorging van uw huisdier.

Of vraag aan familie of vrienden of zij kunnen helpen. Is er niemand in uw omgeving die hulp kan bieden? Neem dan contact op met een hondenuitlaatservice of een gastgezin voor katten.

Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG)