Afbetalen van schulden

Lukt het niet meer om zelf uw schulden af te betalen?

Los het zo snel mogelijk op, voordat u extra kosten krijgt. Kijk op de website Zelfjeschuldenregelen. Hier vindt u een stappenplan en voorbeeldbrieven voor het vragen van uitstel van betaling. Kijk voor vragen en antwoorden over schulden ook op de website van het Juridisch Loket.

Download gratis de mobiele app fiKks. Via de app helpt een vrijwillige buddy om uw geldzaken op orde te krijgen. Kijk op de website voor meer informatie.

Of bel de gemeente en maak een afspraak voor een adviesgesprek schulden. U bespreekt hoe u ervoor staat en wat u aan uw schulden kunt doen. Kijk ook of u recht heeft op extra bijdragen en hoe u bespaart op uw uitgaven.

Ga voor hulp en advies langs bij Ping of het sociaal wijkteam bij u in de buurt.

Zelf je schulden regelen

fiKks

Mobiele app om met hulp van een vrijwillige buddy de geldzaken op orde te krijgen.

Heeft u meer geldproblemen?

Als u er zelf niet meer uitkomt, neem dan contact op met maatschappelijk werk. Bespreek wat er aan de hand is en zoek samen naar een oplossing.

Kunt u met een nieuwe lening in 1 keer al uw schulden afbetalen?

Wees daar voorzichtig mee. Leen geen geld bij dure kredietverstrekkers. Zeker niet als u geld kunt lenen zonder dat er gekeken wordt naar uw registratie bij de BKR (Bureau Krediet Registratie).

Wilt u stapsgewijs zelf uw schulden afbetalen?

Op de website Zelf je schulden regelen vindt u een stappenplan en voorbeeldbrieven voor het vragen van uitstel van betaling. Meer tips, voorbeelden en uitleg vindt u op de website van het Juridisch Loket.

Of download gratis de mobiele app fiKks. Via de app helpt een vrijwillige buddy om uw geldzaken op orde te krijgen. Kijk op de website voor meer informatie.

In dbieb kunt u iedere vrijdag advies krijgen over geldzaken. Dit advies is gratis.

U kunt ook terecht bij Ping. Medewerkers kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen van een plan van aanpak. Ook kunnen zij u begeleiden bij het afbetalen. De hulp van Ping is gratis.

dbieb - financieel advies

Iedere vrijdag kan je in de dbied advies krijgen over geldzaken:

  • Belastingen en toeslagen: 10.00 - 12.00 uur
  • Juridisch advies: 11.00 - 13.00 uur
  • Financieel advies: 12.30 - 14.30 uur
Blokhuisplein
40
8911 LJ
Leeuwarden

Zelf je schulden regelen

fiKks

Mobiele app om met hulp van een vrijwillige buddy de geldzaken op orde te krijgen.